google-site-verification=0iPs8KxPY27c8lELyIDcWMiFPaAp9yqokuLGSyKIEdU
Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW 2-serie occasion kopen

BMW 2-serie occasion

bmw-2-serie-occasion

BMW 2-serie occasion kopen

De BMW 2-serie is een populaire BMW occasion onder twee totaal verschillende doelgroepen. Met de introductie van de 2-serie bracht BMW namelijk een model op de markt met twee kanten. Wat dat betreft was de serienaam zeer toepasselijk. Hij werd namelijk uitgebracht als de 2-serie coupé en cabrio die de 1-serie coupé en cabrio verving. Echter boorde BMW met de Active Tourer voor het eerst het MPV-segment aan. Het contrast tussen deze twee modellen kon bijna niet groter. Aan de ene kant een een sportieve, compacte coupé of cabrio en aan de andere kant een praktische MPV die wel plaats kon bieden aan zeven mensen. 

Een ander aspect dat we zeker niet mogen vergeten is het feit dat BMW bij de 2-serie Active Tourer voor het eerst voorwielaandrijving heeft toegepast. Een heilig huisje dat voor dit model werd omgeschopt. De reden hiervoor was ruimtebesparing, want achterwielaandrijving neemt nou eenmaal meer ruimte in beslag. Hierdoor is het mogelijk dat de achterbank in lengte verschuifbaar is. Daarnaast is deze ook in drie delen neer te klappen. Praktijk alom dus.

Qua motorisering bestaat de keuze uit verschillende driecilinder- en viercilinder turbomotoren. Zowel verkrijgbaar als diesel en benzine uiteraard. Het vermogen loopt uiteen van de 102 PK sterke 216i tot de vrij krachtige 231 PK sterke 225i. Bij de diesel start het programma met de 95 PK sterke 214D tot en met de 190 PK sterke 225D.

BMW 2-serie coupé en cabrio

De tegenpolen van de Active Tourer zijn de coupé en cabrio. Deze zijn uiteraard voorzien van achterwielaandrijving en zelfs leverbaar als een M240i met maar liefst 340 PK. Ook werd in 2016 de BMW M2 geïntroduceerd als de opvolger van de 1M. In 2019 werd de Gran Tourer nog geïntroduceerd waardoor praktisch en sportiviteit optimaal gecombineerd worden. Het moge duidelijk zijn dat deze varianten vrij weinig te maken hebben met de Active Tourer, echter maakt deze tweedeling de BMW 2-serie een zeer populaire bmw occasion!

Omhoog