Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW 3-serie occasion kopen

BMW 3-serie occasion

bmw-3-serie-occasion

BMW 3-serie occasion kopen

De BMW 3-serie is dé cashcow van het Beierse merk. De tweedehands BMW 3-serie doet het ook erg goed op de occasionmarkt. Het model is al sinds 1975 een uithangbord voor het merk en is volgens ons de belichaming van de ideale sedan. Plek genoeg voor vier personen, een kofferbak, ruime keuze aan motoren en heerlijk dynamisch rijgedrag. Als sportiviteit en comfort een kind kregen was dit de BMW 3-serie. Hij is naast een zeer populaire gebruikte BMW ook een van meest gezochte tweedehands auto’s ter wereld. 

De eerste 3-serie rolde in 1975 van de band. Het had de modelcode E21 en werd in eerste instantie enkel geleverd met viercilinder motoren. In 1977 werd voor het eerst de iconische zescilinder motor in een BMW 3-serie geleverd onder de modelnaam 320i. In 1982 kwam de E30 op de markt. Deze was zowel leverbaar als touring, coupé en cabrio.

De coupé vormde de basis voor de eerste BMW M3 welke in 1986 werd geïntroduceerd. Vanaf 1990 ging de 3-serie door het leven onder de modelcode E36. Met deze auto maakte BMW een flinke moderniseringsslag met standaard opties zoals ABS, stuurbekrachtiging en airbags. De M3 van de E36 werd uitgevoerd in een 3.0 met 286 PK en later zelfs nog in een 3.2 met 321 PK. Deze laatste versie is zelfs volgens de huidige maatstaven nog steeds een zeer snelle auto.

Tijdloze BMW E46

In 1998 maakte de wereld kennis met de E46. Een auto die tegenwoordig nog steeds populair is als BMW occasion. Deze auto wordt ook wel omschreven als tijdloos en had een breed scala aan vier- en zescilinder motoren. In dit model werden zaken zoals navigatie, xenon verlichting en diverse nieuwe veiligheidssystemen geïntroduceerd voor het eerst in een 3-serie geïntroduceerd. 

Het spektakelstuk kwam in 20001 toen de M3 werd gelanceerd. Het 343 PK sterke S54 blok vinden wij één van de mooiste motoren ooit gemaakt. Over de SMG-versnellingsbak is niet iedereen te spreken, maar het past wel bij het rauwe, ruige karakter van de auto. Later produceerde BMW zelfs nog een CSL-versie waarin volop werd ingezet op gewichtsbesparing. Zaken zoals radio, airco en navigatie werden afgevinkt van de optielijst om zoveel mogelijk gewicht te besparen. Ook werd er veel carbon gebruikt.

Chris Bangle E90

In 2005 had BMW een hele kluif om het succes van de E46 te evenaren. Het deed een poging in de vorm van de E90. Het is te zien dat deze uit het Chris Bangle tijdperk stamt gezien de strakke, holle lijnen van de auto. Het maakt de auto tot de dag van vandaag een vrij moderne verschijning. De E90 is dan ook zeker een succes te noemen.

Ook in deze 3-serie was er een ruime keuze uit diverse vier- en zescilinder motoren. Er werd zelfs een nieuwe motorlijn gelanceerd in de vorm van de 335i en 335D welke populaire BMW occasions zijn. Voor het eerst werd een benzinemotor gecombineerd met een turbo. Het resultaat was een 306 PK sterke zescilinder. De diesel moest het doen met 286 PK en maar liefst 580 NM aan koppel. In 2008 werd de eerste M3 met een V8 geïntroduceerd. Deze hoogtoerige achtcilinder produceerde 420 PK en kon worden gekoppeld aan een handbak of snelle DCT-versnellingsbak. 

BMW F30

In 2012 was het tijd voor de F30 om het stokje van de E90 over te nemen. Opvallend aan deze nieuwe 3-serie was het feit dat er enkel nog turbomotoren leverbaar waren. Dit gold voor zowel de vier- en zescilinder varianten. Dit had alles te maken met de klimaatregels die autofabrikanten steeds meer verplichten om hun auto’s aan bepaalde uitstooteisen te voldoen.

Ook werd de 3-serie voor het eerst leverbaar als gran tourer. Bij de 5-serie was dit al een poosje mogelijk, maar hiermee werd het kleine broertje van de 5-GT dus een feit. Leuk is ook het feit dat de zescilinder weer terugkeerde in de M3 alhoewel hier wel een turbo aan toegevoegd werd. Hiermee had hij flink meer koppel dan zijn voorganger (600 NM t.o.v. 400 NM) en steeg het PK ook naar 431. Gecombineerd met de gewichtsbesparing is hij een stuk sneller dan zijn voorganger. 

Een BMW 3-serie occasion ligt altijd goed in de markt en behoudt daarom ook een goede restwaarde. Er is flinke wat keuze, dus er zit er altijd één bij die volledig aansluit op uw wensen. Ook is elke carrosserievorm mogelijk. Denk aan onder andere de sedan, coupé, cabrio, touring en ook de GT. Daarnaast is er ook een ruime selectie op het gebied van motorisering. Samengevat maakt dit alles de BMW 3-serie één van de beste tweedehandse auto’s op de markt!

Omhoog