Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW 4-serie occasion kopen

BMW 4-serie occasion

bmw-4-serie-occasion-kopen

BMW 4-serie occasion kopen

De BMW 4-serie is feitelijk de opvolger van de BMW 3-serie coupé en cabrio. Net als zijn voorganger is de 4-serie een geliefde BMW occasion. De modelnaam is bedacht vanuit marketingperspectief. Op deze wijze wordt het model hoger in de markt gezet en kan BMW een hogere aanschafprijs vragen. Een slim trucje die het merk vaker heeft toegepast. Marketingtruc of niet; de 4-serie is een zeer fraaie auto om te zien. Op het conceptmodel werd destijds al zeer enthousiast gereageerd en er zijn van dit model ook veel elementen intact gebleven. De auto staat grotendeels op hetzelfde platform als de F30 3-serie, echter is hij wel langer en breder. Ook is het zwaartepunt verlaagd waardoor hij nog strakker stuurt.

In oktober 2013 werd de 4-serie cabrio gelanceerd. Deze was volgens BMW 2 decibel stiller dan zijn voorganger dankzij een verbeterde dakconstructie. Ook beschikt deze over 20 liter meer laadruimte. Een primeur kwam in de loop van 2014, want de 4-serie werd uitgebreid met een Gran Coupé uitvoering. Dit hield in dat er twee extra deuren bij kwamen in combinatie met een langer dak. Dit maakte de 4-serie een stuk praktischer.

Op het gebied van motorisering was er keuze uit vier verschillende viercilinder benzine- en dieselmotoren. Ook was er een zescilinder beschikbaar in de vorm van de 435i, welke de grote eer had om de 335i E92 op te volgen. Deze laatstgenoemde is een zeer populaire BMW occasion en dit zal ook zeker voor de 435i gaan gelden. Tijdens de facelift werd de 435i vervangen voor de 440i. Hiermee steeg ook het vermogen naar 340 PK.

De topversie was uiteraard de M4. Met 432 PK en 550 NM was hij een stuk krachtiger dan de E92 M3. Ook keerde de zescilinder weer terug, al kan het geluid wat ons betreft niet tippen aan de heerlijke achtcilinder van zijn voorganger.

Omhoog