Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW 8-serie occasion

BMW-8-serie-occasion

BMW 8-serie occasion kopen

Met de BMW 8-serie waagde het merk zich op het eerst allerhoogste segment voor een coupé. Het was een project die enorm veel ontwikkelingskosten met zich meebrachten. Het resultaat was echter een iconische auto met innovaties die hedendaags nog gebruikt worden. Uiteindelijk werd het commercieel gezien geen succes. Ze zijn als BMW occasion dan ook redelijk schaars. De redenen voor de ‘mislukking’ waren voornamelijk te danken aan een wereldwijde recessie en stijgende brandstofprijzen. Dit zorgde er zelfs voor dat de geplande M8 nooit in productie kwam.

Het beste dat BMW te bieden heeft

De 8-serie was een prestigeproject waarbij kosten nog moeite bespaard werden. Alleen al de 100 prototypes die aan het productiemodel voorgingen kosten samen meer dan €100.000.000. Voor die tijd een astronomisch bedrag op het gebied van ontwikkelingskosten. Het heeft echter wel geleid tot een aantal innovaties die hedendaags nog steeds toegepast worden. Denk onder andere aan het gebruik van CAD, een netwerk voor de bedrading en het elektronische gaspedaal. De 8-serie werd in 1989 aan het publiek voorgesteld. Hij was in eerste instantie enkel leverbaar als een 850i; een heerlijke combinatie van een V12 en een handgeschakelde 6-versnellingsbak. Er kon overigens ook worden gekozen voor een 4-traps automaat.

Na de introductie ging het model als warme broodjes over de toonbank. Er werden binnen 8 dagen meer dan 5.000 exemplaren verkocht. Helaas viel de verkoop in de daaropvolgende jaren erg tegen. Dit kwam grotendeels door de wereldwijde recessie en hoge brandstofprijzen vanwege de Golfoorlog. Om het tij te keren introduceerde BMW in 1992 de 840i als een voordelig alternatief op de 850i. Deze was voorzien van een 286 PK sterke V8. Deze was zowel leverbaar met een handbak als een automaat. Later volgde nog de 850CSi. Deze werd als een sportieve versie van de 850i geïntroduceerd. De auto was volledig aangepakt door de M-divisie. Het resultaat was een auto zoals die eigenlijk in eerste instantie geleverd moest worden. Uiteindelijk bleek de 8-serie geen succes en de productie stopte dan ook in mei 1999.

Nieuwe BMW 8-serie

In juli 2018 werd de BMW 8-serie herboren. Hoewel de 6-serie dicht in de buurt komt wordt de 8-serie hoger gepositioneerd. De auto wordt enkel geleverd met zes- en achtcilinder motoren. Een primeur voor de 8-serie is dat deze voor het eerst wordt geleverd met een diesel (840d). Ook een primeur was de lancering van de M8. Deze stond ook op de planning voor het voorgaande model, echter werd het project voortijdig afgeblazen vanwege een gebrek aan vraag. Voor een gebruikte BMW 8-serie moet er flink in de buidel worden getast, aangezien het model pas sinds 2018 op de markt is.

Omhoog