Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW creëert motorstoring door fout in software

BMW werkt aan het oplossen van softwareproblemen in drie productlijnen. Dat betekent dat fabrikanten wereldwijd 61.000 voertuigen moeten ombouwen.

Het aantal getroffenen is niet schokkend, wetende dat de auto’s in kwestie dateren uit de periode 2016-2022. Maar het probleem zorgde er wel voor dat 61.000 BMW-klanten werden gedupeerd en problemen hadden of hebben gehad. Bezitters van de X3, X4 en 5 Serie van bovengenoemde bouwjaren moesten aanpassingen aan de auto doen.

Het bijgewerkte model wordt bijgewerkt

Door een softwarefout kan de engine van de X3-, X4- en 5-serie plotseling stoppen. Dit koppelverlies leidt tot motorstoring. Volgens BMW is het probleem nu boven water gekomen door een recent geïmplementeerde software-update. Het bijgewerkte model zou nu opnieuw moeten worden bijgewerkt. BMW beweert dat er tot nu toe geen materiële schade of letsel is opgetreden door het softwareprobleem.

Rijdende computers

Een situatie zoals deze geeft aan in hoeverre moderne auto’s afhankelijk zijn van hun software en feitelijk rijdende computers zijn. Aan de ene kant biedt het veel voordelen om data te kunnen verzamelen om bijvoorbeeld beter onderhoud te bieden. Aan de andere kant kan een fout zoals deze natuurlijk ook leiden tot fouten. Gelukkig zonder gevolgen, maar een terugroepactie is niet enkel aan BMW toebedeeld. Talloze automerken hebben in de loop der jaren terugroepacties gehad om productiefouten op te lossen.

laat uw reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omhoog