Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW gaat nieuwe accucellen gebruiken per 2025

Volgens Reuters heeft BMW een overeenkomst getekend met CATL om vanaf 2025 batterijen te leveren. Met name het type batterij waar de Duitser gebruik van maken is interessant. BMW kiest namelijk voor cilindrische batterijen.

BMW bereidt de “Neue Klasse” voor 2025 voor. Hiermee doelt de fabrikant op een nieuwe generatie volledig elektrische voertuigen, die in feite op een nieuwe basis puur voor elektrische voertuigen zijn ontworpen. Recetelijk zijn er geruchten dat BMW in de Neue-klasse zogenaamde cilindrische batterijen zal gebruiken in plaats van de prismatische batterijen die momenteel worden gebruikt. Een belangrijk voordeel van deze batterijen zijn de lagere productiekosten. De batterij zou 30% goedkoper zijn. Ze worden ook als betrouwbaarder beschouwd. Tesla maakte er bijvoorbeeld al gebruik van en die mogen we toch als betrouwbaar aanmerken als het aankomt op elektrische voertuigen.

Een deal met de Chinese batterijmaker CATL bevestigt dat de cellen in de nieuwe klasse zullen worden gebruikt. BMW koopt al tien jaar batterijen van CATL, maar krijgt dus per 2025 krijgt cilindrische batterijen.

laat uw reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omhoog