Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW X1 occasion

BMW-X1-occasion

BMW X1 occasion kopen

De BMW X1 is de kleinste telg uit de X-familie. Door zijn prijs-kwaliteitsverhouding is het een populaire BMW occasion. De auto stond op hetzelfde platform als de BMW E91 (3-serie touring). De X1 moest concurreren met auto’s zoals de Volkswagen Tiguan en de Audi Q3. Hij is sinds 2009 leverbaar en valt onder de modelcode E84. De auto kon in eerste instantie worden geleverd verschillende viercilinder benzine- en dieselmotoren. Een lekkere keuze was echter de 28i die geleverd werd met een 258 PK sterke zescilinder. Deze werd echter in maart 2011 vervangen door een krachtigere en meer zuinige viercilinder motor met 245 PK. 

BMW X1 facelift

In 2012 kreeg de het modeleen facelift waarbij de koplampen, achterlichten en voorbumper werden vernieuwd. Ook werd hij uitgerust met een start/stop systeem in het kader van EfficientDynamics. Hij kon worden geleverd als sDrive (achterwielaandrijving) of xDrive (vierwielaandrijving). In 2015 kreeg de X1 een Nederlands tintje, want de productie van het vernieuwde model verhuisde naar Nedcar in Born. Dit type deelde het platform met de MINI Countryman die niet geheel toevallig ook bij Nedcar wordt geproduceerd. Dit betekende dus ook dat deze BMW sinds 2015 beschikte over voorwielaandrijving en een dwarsgeplaatste motor. Twee heilige huisjes die BMW steeds vaker omschopt om te voldoen aan de marktvraag. 

Tweedehandse BMW X1

De X1 is een populaire gebruikte auto vanwege zijn hoge rijzit en het comfortabele rijgedrag. Voor relatief weinig geld heb je dan wel een BMW logo voor je neus. Het interieur biedt meer dan voldoende ruimte. Ook de afwerking is prima, alhoewel je geen 7-serie kwaliteit hoeft te verwachten. De kofferbak biedt meer dan 500 liter laadruimte en zelfs worden vergroot naar 1550 liter wanneer de achterkant is neergeklapt. Je kan ook heerlijk vertoeven in de X1. Zeker wanneer deze beschikt over opties zoals een panoramadak en verwarmbare voorstoelen. Als BMW occasion is de X1 voor u en uw gezin een goede keuze!

Omhoog