Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW X3 occasion

BMW X3 occasion

BMW X3 occasion kopen

De BMW X3 is al sinds 2003 het kleine broertje van de X5. Deze midsize SUV was de eerste BMW met de automatische vierwielaandrijving genaamd xDrive. Dit systeem zorgt voor een 40/60 verdeling tussen de voor- en achteras. Ook kan hij alle kracht naar één van beide zijdes sturen.De eerste generatie deelde zijn achterophanging met de 330xi. In combinatie met de xDrive zorgde dit voor een sportieve, compacte auto die ook niet schrikt voor het ruigere offroad werk. 

De X3 werd geïntroduceerd in 2003 onder de modelcode E83. De auto was ontworpen de veelbesproken ontwerp Chris Bangle. Alhoewel er zeker markt was voor de X3 kon deze ook op kritiek rekenen. De rijeigenschappen waren niet om over naar huis te schrijven. Ook de gebruikte materialen waren van mindere kwaliteit dan bij de X5. Een voorbeeld daarvan waren de zwarte kunstof bumpers. Het kleine prijsverschil met zijn kleine broer was dus ook niet in verhouding. In 2006 kreeg de auto een facelift waarbij de koplampen en achterlichten werden vernieuwd. Ook werden de bumpers geleverd in de carrosseriekleur.  

De BMW X3 had een brede keuze aan diverse benzine- en dieselmotoren waaronder 2 heerlijke zescilinder benzinemotoren. Ook kon er gedieseld worden met een 20d en 30d waarvan de laatste een zescilinder betrof. In 2006 werden de M54 zescilinders ingeruild voor de N52-varianten. Ook de M47 werd geupgrade naar de N47 en er kwam zelfs een 286 PK sterke 35d in het motorprogramma. 

Nieuwe X3 (F25)

In 2010 werd de nieuwe X3 geïntroduceerd onder de modelcode F25. In onze ogen is dit ontwerp vele malen geslaagder dan zijn voorganger. De auto groeit daarnaast ook fors in formaat. Ook het motorengamma werd flink gewijzigd. Hij was nu zelfs leverbaar als een 35i met de welbekende 306 PK sterke N55 motor. Volgens ons is de F25 één van de beste BMW occasions die op dit moment te koop is. In 2014 krijgt het model een LCI facelift. Hiermee werden de koplampen en achterlichten vernieuwd. Ook worden de bumpers, nieren en spiegels gewijzigd. Bij deze laatste worden de knipperlichten geïntegreerd. 

In 2018 wordt er een nieuw model gelanceerd met modelcode G01. Qua uiterlijk past hij nu geheel bij het nieuwe familiegezicht van de BMW X modellen. Dit type krijgt veel nieuwe technologie van de 5-serie (G30) mee. Denk onder andere aan de LED koplampen en een 12,5’’ touchscreen iDrive scherm. Hij is leverbaar met drie benzinemotoren en maar liefst 5 verschillende dieselmotoren. Ook is er plaats voor 1 Active Hybrid variant in de vorm van de xDrive 30e. De lekkerste variant is de X3 M. Deze beschikt over een geblazen zescilinder met 480 PK. Dit is overigens de eerste M uitvoering van de X3. Met een 0-100 tijd in 4,2 seconden bevindt deze midsize SUV zich in BMW M2 territorium. Kortom vindt u de X5 een maatje te groot? Dan is de X3 uw ideale BMW occasion!

Omhoog