Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW X4 occasion

BMW-X4-occasion

BMW X4 occasion

Om een nieuwe doelgroep aan te boren werd het kleine broertje van de BMW X6 in het leven geroepen. Hij behoort tot de zogeheten Sport Activity Vehicle modellen. Een nieuwe type auto volgens BMW. Inmiddels weet het Beierse merk elk segment te vullen en loopt de X-serie zelfs tot nummer 7. De vraag naar SUV’s neemt wereldwijd jaarlijks steeds meer toe en BMW weet goed aan de vraag te voldoen met het inmiddels brede aanbod aan X-modellen. De X4 is een goed voorbeeld van zo’n succesverhaal. Hij werd geïntroduceerd in 2014 en vertoonde veel uiterlijke kenmerken met zijn grote broers; de X5 en X6. Deze beide auto’s zijn inmiddels zeer populair. Reden genoeg om deze succesformule voort te zetten dus.

Deze compacte SAV werd geleverd met een breed programma aan motoren. Er was keuze uit 3 verschillende benzine- en dieselmotoren. De benzinemotoren liepen uiteen van een 20i met 184 PK tot de heerlijke 35i met 306 PK. Bij de diesel was er keuze uit een 20d, 30d en 35d met respectievelijk 190, 258 en 313 PK. In 2018 onderging hij een facelift waarbij de auto het nieuwe familiegezicht kreeg. De voor- en achterkant werden flink vernieuwd. Ook interessant was de introductie van de eerste BMW X4 M. Deze beschikte over een geblazen zescilinder welke maar liefst 510 PK leverde. Ook werd de 35i uitgezwaaid en vervangen voor de 340 PK sterke 40i. 

De BMW X4 is zowel sportief als zeer praktisch. Ook heeft hij een lekkere hoge zit en instap en biedt hij meer dan voldoende ruimte. Ondanks dat hij pas 6 jaar op markt is kan de BMW X4 rekenen op veel interesse als occasion. Dit heeft uiteraard alles te maken met de hiervoor genoemde eigenschappen. De combinatie met het ruime aanbod aan motoren zorgt dat deze Beiers SAV wederom een succesverhaal genoemd mag worden. 

Omhoog