Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW X5 occasion

BMW X5 occasion kopen

De X5 is tegenwoordig niet meer weg te denken uit het modellengamma van BMW. Het is zeer populair model welke tevens de voorvader is van de gehele X-serie. Ook als occasion is hij veelgezocht door zijn ongelofelijke dynamiek. Hij werd geïntroduceerd in 1999 en was de eerste SUV van BMW. Het bleek een schot in de roos, want het bleek naast een verkoopsucces ook het startschot van een geheel scala aan X-modellen. 

BMW X5 E53

De E53 was het eerste type welke vanaf 2000 in de showroom te zien was. Hij was in eerste instantie enkel leverbaar met een 231 PK sterke zescilinder en een achtcilinder met 286 PK. In 2001 werd er ook een 3.0d gelanceerd welke 184 PK produceerde. In 2003 werd de X5 gefacelift. Hierbij kreeg hij onder andere nieuwe koplampen en nieren. Net zoals veel BMW modellen uit die tijd werd hij voorzien van de zogenaamde ‘angel eyes’ koplampen. Ook werd het motorgamma geupdate. De 4.4i werd opgewaardeerd naar 320 PK. Het vermogen van de de zescilinder diesel steeg naar 218. Tevens werd er een 4.8i geïntroduceerd met 360 PK. Deze was destijds de drie na snelste SUV van dat moment.

E70 

In 2007 werd de nieuwe X5 aan de wereld getoond. Het design werd naar onze mening flink verbeterd. Ook werd hij een stuk groter. Het was nu zelfs mogelijk om een derde zitrij te bestellen. Net zoals zijn voorganger was er wederom een breed motoraanbod. Er was onder andere keuze uit een zescilinder benzine- en dieselmotor. Ook was er een achtcilinder beschikbaar met 355 PK. Een unicum was het eerste M-model in de X-serie. De X5 M had dezelfde motor als de F10 M5 welke in de SUV 555 PK produceerde. Het feit dat dit model leverbaar was gaf aan hoe dynamisch de X5 in de markt wordt gezet.

In 2011 kreeg de E70 een LCI facelift waarbij lichte wijzigingen werden aangebracht in de koplampen en achterlichten. Never change a winning team zal BMW hierbij gedacht hebben. Interessanter was de update van het motorengamma. De atmosferische N53 zescilinder benzinemotor werd vervangen voor de welbekende geblazen N55-variant. Ook werd de 35d ingeruild voor de meer krachtige 40d welke 313 PK produceerde. De atmosferische 4.8i werd geupgrade naar de geblazen 408 PK sterke 50i. 

F15

In 2014 was het tijd voor de F15 om zijn intrede te doen. In het nieuwe design waren veel overeenkomsten met zijn voorganger te vinden. Dat was ook niet gek, aangezien de F15 op hetzelfde chassis staat als de E70. Hij was daarnaast wel een stuk lichter. Een primeur bij dit type X5 was de introductie van de viercilinder. Ook kwam er een PHEV (plug-in hybride) op de markt onder de typenaam xDrive 40e. Een auto welke interessant was voor de zakelijke rijder. Dit type wordt als BMW occasion steeds meer gezocht. Zeker wanneer deze nog over een BTW status beschikt die de volgende zakelijke eigenaar kan aftrekken van de belasting. 

Het interieur van de F15 is een stuk moderner dan zijn voorganger. Het geïntegreerde navigatiescherm’ in het dashboard wordt vervangen voor een LED scherm welke dienst doet als het i-drive infotainmentsysteem. Ook doen het instrumentenpaneel en climate control een stuk moderner aan.

Omhoog