Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW X6 occasion

BMW X6 occasion kopen

Hoewel de X6 in zekere zin een échte SUV of Sports Activity Vehicle (SAV) is heeft hij niet de lijnen en uitstraling die daarbij passen. Je krijgt niet echt het idee dat deze auto gemaakt is om de offroad wereld te verkennen. Hoewel hij dit overigens prima kan. Wanneer je deze indruk krijgt heb je de gedachte achter deze auto van BMW goed begrepen. Het is een robuuste offroader wanneer gewenst, maar je kunt er ook heerlijk ellenlange kilometers in afleggen. 

Een coupé in SUV vorm

Hoewel de auto fors van formaat is biedt de X6 binnenin beperkte ruimte. Dit heeft te maken met de coupé lijnen die deze auto juist onderscheiden van zijn broer; de X5. In 2008 rolde de eerste van de band en hij werd in eerste instantie geleverd met twee benzinemotoren en twee dieselmotoren. Qua benzine was er keuze uit de N55 (306 PK) of N63 motor (408 PK). Het dieselaanbod bestond uit een 30d met 235 PK en een 35d met 286 PK. In 2009 kwam de X6 M op de markt. Deze had dezelfde motor als de X5 M welke over 555 PK beschikte. Deze auto had destijds maar liefst een nieuwprijs van €184.300.Vanaf 2010 werd er nog een 40d met 306 PK aan het aanbod toegevoegd. Ook werd er aan het milieu gedacht in de vorm van de Active Hybrid die ook in 2010 gelanceerd werd. 

In 2012 kreeg de auto een facelift waarbij de bumpers, koplampen en achterlichten werden gewijzigd. Ook werd er inmiddels gehoor gegeven aan het ruimtegebrek. De X6 was nu namelijk leverbaar met een 3-zits achterbank. Opvallend genoeg was dit destijds één van de meest gevraagde opties van alle BMW modellen. 

Huidige model

In 2014 werd het huidige model van de X6 geïntroduceerd onder de typenaam F16. Dit model was fors groter dan zijn voorganger. Het resultaat was meer bagagecapaciteit en binnenruimte. Het motorenaanbod bleef nagenoeg gelijk hoewel deze in de loop der jaren zuiniger en krachtiger werden gemaakt. Daar viel dus weinig aan te veranderen zal BMW gedacht hebben. In 2019 kreeg het model een LCI  facelift waarbij de nieren werden aangepast conform de huidige standaard; groot dus. Op een forsere wagen zoals de X6 staat dit overigens meer dan prima volgens ons. 

Omhoog