Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Eerste BMW M3 touring ooit!

Het ging de laatste tijd nergens anders over op het gebied van BMW. De M3 touring. Sterker nog, we zijn de BMW M3 Touring nu alweer bijna beu. De afgelopen maanden heeft BMW het nieuwe M3-model fink geteased: eerst een schaduwfoto, dan een prototype van een sticker, dan een glimp van de achterkant. Nu kunnen we eindelijk de M3 Touring zien.

BMW heeft de hype rond de M3 Touring flink aangejaagd want ja… het model is natuurlijk de allereerste M3 Touring. Alleen de E34 en E60/E61 BMW M5 hebben ooit een touring-variant op de markt gebracht. Er is een prototype E46 M3 Touring in de heilige zalen van de BMW-archieven, maar het ging nooit in productie. De Beierse automaker is overigens wel wat te laat. Audi en Mercedes zijn immers al decennia succesvol met de S4/RS4 Avant en C-Klasse AMG.

Is de BMW M3 touring echt zo speciaal?

De hardcore BMW fans zullen dit waarschijnlijk volmondig met ja beantwoorden, maar de M3 is net als de sedan versie gebaseerd op de normale 3-serie.

Hij maakt gebruik van dezelfde motor als zijn broers; de 3,0-liter twin-turbo zescilindermotor die 510 pk en 650 Nm koppel levert. De 4WD Touring is alleen beschikbaar als een krachtigere competitie uitvoering. Die bestel je dus niet met alleen achterwielaandrijving en 480 pk en 550 Nm zoals bij de “gewone” M3 en M4.

Topsnelheid 280 km/u optioneel

De bagagecapaciteit van de M3 Touring is 500 – 1510 liter. Zorg overigens dat je hond stevig is vastgesnoerd want na in 3,6 seconden naar 100 km/u te sprinten, vliegt het arme dier waarschijnlijk alle kanten op. Over de grens, in Duitsland, haalde de nieuwe BMW met gemak een topsnelheid van 250 km/u. Het kan sneller, maar daarvoor moet je het M-Drivers Package op de optielijst aanvinken. De begrenzer laat dan 280 km/u toe. Geinteresseerd? De M3 touring komt einde van dit jaar op de markt voor nog net geen €150.000.

laat uw reactie achter


Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Omhoog