Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW M gaat met de XM ook inzetten op een duurzame uitstraling

1 / 5

BMW occasion blog

BMW is bezig met het verduurzamen van haar activiteiten en investeert fors in elektrisch rijden. Maar het blijft ook auto’s met verbrandingsmotoren produceren, met de aanstaande XM misschien wel het meest voor de hand liggende voorbeeld. Zou BMW echt zo’n auto in het assortiment moeten hebben? Anne Browns, chief executive van BMW Holland, vindt het […]

BMW is bezig met het verduurzamen van haar activiteiten en investeert fors in elektrisch rijden. Maar het blijft ook auto’s met verbrandingsmotoren produceren, met de aanstaande XM misschien wel het meest voor de hand liggende voorbeeld. Zou BMW echt zo’n auto in het assortiment moeten hebben?

Anne Browns, chief executive van BMW Holland, vindt het niet echt een probleem. Want, zegt hij, XM is ook gebouwd volgens de duurzame normen van de fabrikant. “Wij zijn een premium merk en er zijn klanten die een auto als de XM willen bezitten. Toen zei BMW: We hebben de technologie om dit zo duurzaam mogelijk te doen. Binnenkort zal ook het grootste deel van de auto uit gerecyclede materialen bestaan. Wie weet is de opvolger volledig elektrisch.”

BMW komt hiermee dus nog tegemoet aan de ‘hardcore’ petrol fans, al zullen de meeste deze auto niet direct nieuw kunnen aanschaffen. BMW M richt zich sowieso op een ander type klant dan de IX rijders. De elektrische auto’s worden nog zwaar gesubsidieerd en zijn hiermee dus ook mateloos populair onder leaserijders. Dat het milieu hiermee wordt verbeterd is voor ons een dikke plus, maar BMW M mag wat ons betreft nog wel een tijdje doorgaan met het produceren van dikke CO2 uitstotende verbrandingsmotoren!


Samenvatting

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Omhoog