Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW occasion kopen? Doe een aankoopkeuring!

1 / 5

BMW occasion blog

Het aanschaffen van een gebruikte auto is altijd een gok. Of toch niet? Met een aankoopkeuring kunt u een miskoop en een hoop ellende besparen. U krijgt 100% zekerheid of uw droom BMW occasion voldoet aan een aantal voorwaarden die u zelf lastig kunt checken.

U kunt het wel; die ene BMW occasion die u op internet zag zit al de hele week in uw hoofd. Het is echter uiteraard een tweedehands auto, dus u heeft nooit zekerheid over de technische staat en een eventueel schadeverleden. Ook gezien het groeiende percentage aan importauto’s zorgt dat onjuiste kilometerstanden en een onbekende historie een groter issue wordt. Om dit te voorkomen kunt u een aankoopkeuring laten doen.  Het bedrijf Ultiem Automotive is gespecialiseerd in aankoopkeuringen en heeft een methodiek ontwikkeld waarmee alle soorten gebreken opgespoord worden.

Voorkom een miskoop

Tijdens de keuring wordt onder andere de km stand gecontroleerd en de computers van de occasion uitgelezen. Zo kan Ultiem Automotive achterhalen of de auto een teruggedraaide kilometerstand heeft. Ook kunnen eventuele storingen direct uitgelezen worden. Met een lakdiktemeter wordt gecontroleerd of de lakdikte afwijkt van de fabriekswaardes. Als deze afwijkt, zou het kunnen zijn dat de auto of deel daarvan al eens is overgespoten. Ook kan dit duiden op schade uit het verleden. Verder wordt ook de onderhoudshistorie van de auto gecontroleerd. Dit wordt gecombineerd met visuele inspectie van de technische staat. De meeste BMW’s zijn technisch gezien best complexe auto’s, wat de kans op gebreken flink vergroot. Zeker gezien het feit dat er vaak op goed onderhoud wordt bespaard naarmate de leeftijd van de auto vordert.

bmw-occasion-aankoopkeuring

Met name bij de sportievere BMW M modellen neemt de kans op mankementen en verborgen schades toe; vaak worden sportievere occasions ook sportiever gereden. Maar met een sluitende onderhoudshistorie en een goede inspectie hoeft dit geen enkel probleem te zijn.

De keuring verloopt altijd door een onafhankelijk inspecteur om het keuringsrapport zo betrouwbaar mogelijk te maken. Hiermee voorkomt u het aankopen van een auto die u veel ellende gaat opleveren. Ook kunt u eventuele gebreken meenemen in uw onderhandeling. Een tip; wanneer de verkopende partij weigert om een keuring te laten doen kunt u deze auto het beste laten staan. Wilt u dus zekerheid over uw toekomstige BMW occasion? Dan is een aankoopkeuring van Ultiem Automotive uw oplossing!


Samenvatting

Omhoog