Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

BMW verkoopt minder auto’s, maar wel meer EV-modellen

1 / 5

BMW occasion blog

BMW verkoopt minder auto’s in de eerste helft van 2022. De verkoop van elektrische voertuigen is daarentegen wel toegenomen. BMW sloot de eerste helft van 2022 echter af met een omzetdaling van 13,3 procent. In de eerste helft van 2022 verkocht BMW 1.160.443 auto’s. Dit aantal omvat niet alleen auto’s met het bekende blauw-witte logo, […]

BMW verkoopt minder auto’s in de eerste helft van 2022. De verkoop van elektrische voertuigen is daarentegen wel toegenomen. BMW sloot de eerste helft van 2022 echter af met een omzetdaling van 13,3 procent.

In de eerste helft van 2022 verkocht BMW 1.160.443 auto’s. Dit aantal omvat niet alleen auto’s met het bekende blauw-witte logo, maar ook voertuigen van Rolls-Royce en Mini. De verkopen van deze merken waren 13,3 procent lager dan in de eerste helft van 2017. Tijden van chiptekort en andere grondstoffen kunnen ervoor zorgen dat een bedrijf een verminderd aantal auto’s ervaart, zoals alleen al bij BMW. 1.016.541 auto’s daalden met 13,7 procent. Dat is geen goed nieuws, maar het is tegenwoordig niet ongewoon.

Het doel van BMW is om in 2022 meer dan twee keer zoveel elektrische voertuigen te verkopen, en er is goed nieuws over de verkoop. De totale verkoop van volledig elektrische voertuigen is verdubbeld en steeg met 110,3%. Dat betekent dat BMW op schema ligt met hun doel.. De kans dat dit gebeurt, zal alleen maar toenemen naarmate er de komende maanden meer elektrische modellen zoals de iX1 en i7 aankomen. Volgend jaar breidt BMW zijn elektrische aanbod uit met de BMW i5 (elektrische 5 Serie), elektrische Mini Countryman en elektrische Rolls-Royce Spectre.

Aandeel elektrisch voertuig

Ondanks solide groeicijfers zijn EV’s goed voor een bescheiden 6,5% van de totale wereldwijde verkoop. Dit zou snel moeten veranderen. Tegen 2030 moet de helft van alle BMW-producten die wereldwijd worden verkocht, volledig elektrisch zijn. Sinds dat jaar is Rolls-Royce zelfs volledig elektrisch gegaan, met de Mini een goede tweede.


Samenvatting

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Omhoog