google-site-verification=0iPs8KxPY27c8lELyIDcWMiFPaAp9yqokuLGSyKIEdU
Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Duurzame auto schoonmaakmiddelen

1 / 5

BMW occasion blog

Tegenwoordig is het wagenpark van Nederland frisser en flitsender dan ooit. Het is voor velen meer een statussymbool geworden. Financieren op een auto is geen taboe meer en aangezien Nederland ook steeds meer ZZP’ers heeft wordt hiermee het aandeel aan lease auto’s steeds groter. Reden genoeg dus om meer aandacht te besteden aan de auto.

Maar welke auto schoonmaakmiddelen gebruik je hiervoor en waarom? Wij lichten het graag toe!

Auto wassen

De eerste stap is voor velen wel bekend en kost over het algemeen de minste moeite. Het wassen van een auto moet regelmatig gebeuren om de autolak te onderhouden. Vervuilingen en verontreinigingen zoals hars en vogelpoep kunnen namelijk op den duur in de lak vreten en hiermee vlekken achterlaten. Ook krast de lak gemakkelijker wanneer deze vies is. Het opgehoopte vuil schuurt namelijk over de lak. Reden genoeg dus om deze minimaal eens per maand te wassen. Uiteindelijk zal het overgrote deel van de mensen kiezen voor de wasstraat. Beter dan niks doen zullen we maar zeggen, echter zorgt de wasstraat wel voor de beruchte waskrassen. Dit komt door de wasborstels die eigenlijk vol met viezigheid van uw voorgangers met veel kracht uw auto schoon boent. 

Een beter optie is om de auto zelf te wassen. Wat heb je hiervoor nodig? Bij voorkeur een hogedrukspuit. Hiermee spuit je eerst de volledige auto af. Je wilt namelijk dat de auto volledig gereinigd is anders poets je dit in de autolak met krassen tot gevolg. Als de auto volledig afgespoten is gebruik je een wasemmer en een auto shampoo. Handig is een washandschoen om de auto goed in te zepen. Ook kan je hiermee eenvoudig op plekken komen die je met de hogedruk niet snel meepakt, zoals dorpels en rubbers. Klaar met inzepen? Dan spuit je de auto weer volledige af. Om het resultaat af te maken gebruik je een speciale microvezel droogdoek. Zo krijg je een streeploos resultaat.

Auto poetsen

Als de auto volledig is gewassen kan je nog een stap verder gaan door deze te voorzien van een poetsbeurt. Om dit te doen moet je er zeker van zijn dat de auto echt goed gereinigd is, met poetsen ga je namelijk autopoets in de lak wrijven. Hier wil je dus geen vuil tussen hebben. Eigenlijk is het poetsen vrij eenvoudig. Je hebt enkel een autopoetsmiddel en een polijstdoek nodig. Breng de autopoets aan op het gewenste oppervlak en wrijf deze cirkelvormig in de lak. Afhankelijk van het type autopoets blijft de autolak wekenlang stralen en wordt het beschermd tegen weersinvloeden.

Auto interieur schoonmaken

Het schoonmaken van het auto exterieur is uiteraard zeer fijn en geeft een flinke voldoening. Vergeet echter niet het interieur van de auto. Hier breng je immers aardig wat tijd in door. Net als met het wassen van de buitenkant van de auto kan je de binnenkant van de auto in gradaties aanpakken. Voor sommige mensen is een stofzuigbeurt voldoende. Wil je next-level? Dan kun je kiezen voor een cockpitspray. Hiermee kan je alle kunststof delen van het interieur schoonmaken en weer lekker opfrissen. In combinatie met een detail brush zorg je ervoor dat het middel de interieurdelen diep reinigt.

DEST-Solutions

Waar kan je alle benodigde autowas spullen kopen? Dat kan bij DEST-Solutions. Naast het feit dat hun producten van hoogwaardige kwaliteit zijn wordt alle chemie duurzaam geproduceerd. Zo denken zij naast een mooi resultaat voor jouw auto ook nog aan het milieu. Het brede assortiment is uit voorraad leverbaar en kan dus razendsnel geleverd worden. Ook voor autopoetsmiddelen kan je hier prima terecht. Naast alle chemie vind je ook alle benodigde microvezeldoeken en tools zoals velgenborstels, detail brushes en washandschoenen.


Samenvatting

Omhoog