Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Nieuwe EV-batterijen van BMW 50% voordeliger en ook duurzamer

1 / 5

BMW occasion blog

Er zijn de afgelopen jaren 200 batterijdoorbraken geweest, maar tot nu toe hebben we een EV nog niet twee keer zo ver zien gaan voor de helft van het geld. Dus we zijn meestal sceptisch over batterij-innovatie, maar in dit geval is er reden om optimistisch te zijn. Het was geen zinloze startup die het […]

Er zijn de afgelopen jaren 200 batterijdoorbraken geweest, maar tot nu toe hebben we een EV nog niet twee keer zo ver zien gaan voor de helft van het geld. Dus we zijn meestal sceptisch over batterij-innovatie, maar in dit geval is er reden om optimistisch te zijn. Het was geen zinloze startup die het nieuws bracht, het was BMW.

BMW heeft nieuwe accu’s ontwikkeld die 50% goedkoper zijn en 20% meer energie hebben dan de huidige accu’s. De batterijen zullen tijdens de productie ook de uitstoot van kooldioxide met 60 procent verminderen. In 2025 wil BMW batterijen gebruiken in de elektrische auto “Neue Klasse”. Je vader zal zich die Duitse term herinneren.

Nu zal BMW nooit een goedkope elektrische auto aanbieden omdat het nog steeds een luxe merk is. Maar zoals je je kunt voorstellen, zal de technologie ook in Mini’s en zelfs andere automerken terechtkomen. Ook dwingt het andere autofabrikanten om met vergelijkbare technologie te komen als ze willen concurreren.

Sneller laden

BMW’s nieuwe EV-batterij laadt ook sneller op. Ze kunnen blijkbaar tot 30 procent sneller opladen (mogelijk dankzij een nieuwe 800-volt-architectuur). Blijkbaar heeft de batterij een nieuwe ronde vorm, dus BMW zou ook meer batterij in EV’s kunnen gebruiken. Met 20% extra energie zorgt de accu voor 30% meer bereik.

De nieuwe EV-batterijen zijn deels gemaakt van gerecycled kobalt, lithium en nikkel, terwijl de fabrieken die ze maken gebruik maken van hernieuwbare energie. Gedolven kobalt en lithium zullen afkomstig zijn van gecertificeerde mijnen met verantwoorde mijnbouwpraktijken en volledige transparantie. Dus geen kinderarbeid, voor alle duidelijkheid.


Samenvatting

This error message is only visible to WordPress admins

Error: API requests are being delayed for this account. New posts will not be retrieved.

Log in as an administrator and view the Instagram Feed settings page for more details.

Omhoog