Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Polestar neemt bedrijf over die supersnel ladende EV-accu’s wilt ontwikkelen

1 / 5

BMW occasion blog

Naast het feit dat EV-auto’s weinig rijbeleving bieden voor ons als petrolheads, is ook de actieradius een dingetje. Hoewel dit constant verbeterd wordt, zal een forse actieradius die ook snel bereikt kan worden zeer aantrekkelijk zijn voor veel mensen.

Polestar kondigde zijn eerste investering in een ander bedrijf aan en wordt aandeelhouder in Store Dot, meldde de Chinees-Zwitserse automaker vandaag. De omvang van de investering is niet bekendgemaakt.

Store Dot ontwikkelt accu’s voor elektrische voertuigen en wil tegen 2024 snelladende accu’s produceren die in vijf minuten kunnen worden opgeladen en een bereik hebben van zo’n 160 kilometer. De twee bedrijven gaan samenwerken om de snellaadtechnologie verder te onderzoeken en te versnellen. Het bedrijf zei ook samen te werken aan zogenaamde batterijtechnologie om het opladen van Polestars te versnellen en de cyclusbaarheid te verbeteren. Eerder dit jaar kondigde moederbedrijf Volvo een samenwerking aan met Store Dot.

Een ontwikkeling zoals deze kan zorgen dat de adoptie van elektrische auto’s in een stroomversnelling komt. De actieradius blijkt voor sommige mensen toch een blokkade om over te stappen. Een accu die binnen enkele minuten al zorgt voor een bereik van meer dan 150 kilometer zal voor veel mensen zeer aantrekkelijk zijn.


Samenvatting

Omhoog