Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Vanaf de zomer smullen geblazen voor de 4-serie met twee nieuwe 6-cilinder motoren.

1 / 5

BMW occasion blog

BMW levert 2 heerlijke nieuwe motoren voor de 4-serie waarvan zelfs 1 als diesel. Alleen al voor de rijbeleving en het geluid zouden wij altijd deze motor kiezen boven een elektrische variant, dus laten we vooral nog blij zijn dat ze nog geleverd worden.

BMW levert vanaf de zomer twee nieuwe 6-cilinder lijnmotoren voor de 4 Serie Gran Coupé. De M440i Gran Coupé combineert een 3,0-liter krachtbron (goed voor 374 pk), mild-hybride technologie, een 8-traps automatische sporttransmissie, achterwielaandrijving en een M sportdifferentieel. Deze BMW sprint in 5,0 seconden van 0 naar 100 km/u.

De geheel nieuwe 430d xDrive Gran Coupé heeft iets voor dieselfans. Hij biedt 286 pk en 650 Nm koppel, verplaatst ook 3,0 liter en is voorzien van 48-volt mild-hybride technologie. Met vierwielaandrijving en een reguliere 8-traps automaat sprint de Duitser in 5,3 seconden naar de 100 km/u.

Vanaf juli kunnen alle M-versies van de 4-serie worden geüpgraded met het M Sport Package Pro. Deze omvatten M High-gloss Shadow Line, M Lights Shadow Line, M Sport Brake System met roodgeverfde remklauwen en M veiligheidsgordels. Uiteindelijk zal de elektrische versie het winnen op het gebied van prestaties, maar wat ons betreft is de 6-cilinder onovertroffen qua geluid en rijbeleving. Wij zijn blij dat BMW nog tijd en geld stopt in de ontwikkeling van deze motoren.


Samenvatting

Omhoog