Voor een betere beleving wijzig uw browser CHROME, FIREFOX, OPERA of Internet Explorer.

Wat is uw favoriete M3?

1 / 5

BMW occasion blog

De M3 is een icoon binnen de autowereld. In de loop der jaren zijn er veel verschillende modellen uitgebracht. Genoeg aanbod dus voor de liefhebber. Wij laten graag onze favoriete BMW M3 occasions zien. Wellicht vindt u hier uw volgende auto.

Voor ons is de BMW M5 de ultieme powersedan, maar de M3 heeft een grotere funfactor. Het model gaat alweer 34 jaar mee en begon met de M3 E30. Deze was voorzien van een 4 cilinder motor met 200 PK. Voor die tijd een fors aantal. De opvolger kwam in de vorm van de E36. Hij werd in 1992 geïntroduceerd en was de eerste M3 met de zes-in-lijn motor waar BMW zo bekend om staat. Het vermogen steeg fors naar 286 PK en kreeg zelfs een boost naar 321 PK tijdens een facelift in 1996. Zelfs vandaag de dag is deze 3.2 versie nog steeds een zeer snelle wagen te noemen.

De opvolger van de E36 wordt ook wel gezien als het beste wat BMW ooit gebouwd heeft: de M3 E46. Deze iconische auto werd geïntroduceerd in 2000 en was uitgerust met de welbekende S54 motor. Deze beschikte over 343 PK en had een maximum toerental van 8250 RPM. Feest dus. Optioneel was de SMG-versnellingsbak waar de meningen nogal over verdeeld waren. Qua stuurgedrag was dit een forse vooruitgang ten opzichte van zijn voorganger. De auto communiceert duidelijk wat hij aan het doen is en je hebt altijd het gevoel dat je in controle bent. Uiteraard zorgen de 343 PK op de achterwielen dat je voldoende lol kunt hebben.

In 2007 was er een primeur, want voor het eerst werd de M3 geleverd met een V8 motor. De E92 kreeg hiermee 420 PK en was de laatste atmosferische versie. Deze hoogtoerige S65 motor had fors meer vermogen dan de S54 uit de E46, terwijl de gewichtstoename beperkt bleef. Dit was mede mogelijk dankzij de toepassing van koolstofvezel.

Het was net al aangekondigd, maar de E92 was de laatste M3 met een atmosferische motor. In 2015 werd de M3 F30 geïntroduceerd met een 3 liter zes-in-lijn motor die was voorzien van twee turbo’s. Opvallend detail is de terugkomst van de zescilinder. Dankzij de turbo’s steeg het koppel naar 550 NM. Gecombineerd met 431 PK was deze auto fors sneller dan de E90. Het maakte de auto ook uitdagender om mee te sturen, doordat hij wat minder voorspelbaar was dan zijn atmosferische voorgangers.

Onze BMW M3 occasions

Uiteraard worden er meerdere BMW M3 occasions op onze website aangeboden. Wij maken graag een  overzicht met onze persoonlijke favorieten.

BMW-M3-E30

BMW M3 E30 – €69.875 – Bergwerff BMW & MINI

We beginnen direct met het de oudste, maar tevens meest bijzondere van het stel. Deze M3 E30 heeft slechts 138.638 gereden en is uitgevoerd in het gave Alpinweiss. De originele spaakvelgen en het schuif/kanteldak maken de auto volledig af. De auto lijkt ons een goede investering, aangezien deze auto’s ontzettend schaars zijn en enkel schaarser worden. De auto is zelfs nog voorzien van de originele BMW Bavaria digitale radio!

BMW-M3-E46

BMW M3 Competition SMG CS – €44.875 – Bergwerff BMW & MINI

Er is nog redelijk wat aanbod aan BMW E46 occasions, maar het is lastig om een goede te vinden. Gelukkig heeft Bergwerff er één staan en deze is ook bijzonder door zijn competition uitvoering. Hiermee beschikt hij onder andere over de fraaie 19” competition velgen en het aangepaste stuur. De auto heeft slechts 75.121 kilometer achter de rug en is dus amper ingereden.

BMW M3 E92 Coupé | Handgschakeld – €34.875 – Bergwerff BMW & MINI

Onze persoonlijke favoriet is de BMW M3 E92. De heerlijke hoogtoerige V8 kan zich nog steeds goed meten met de huidige M-modellen. Met zijn prijskaartje van €34.875 biedt hij dan ook veel waar voor zijn geld. De M3 heeft slechts 85.021 KM gereden en is voorzien van een handbak. Voor de echte purist dus. Het beige interieur zorgt voor een frisse kleurencombinatie.

BMW F30 M3 DCTA Sedan – €57.900 – Garage Roos

Last, maar zeker not least. Deze F30 M3 is veruit de snelste M3 uit dit rijtje. Hij beschikt over veel gave details waaronder de carbon spiegelkappen en achterspoiler. Ook moet de M-performance uitlaat benoemd worden. Deze zorgt niet alleen voor een fraaie bips, maar verzorgt ook een geweldig geluid. Hij zit lekker dik in de opties en is voorzien van een prachtig bruin interieur. Hij staat op een gloednieuwe set banden en is voorzien van een complete onderhoudshistorie. Wordt u de gelukkige nieuwe eigenaar van deze fraaie BMW M3 occasion?


Samenvatting

Omhoog